Absolute :: Community :: Fórum :: Freestyle : Ambient

Még nem léptél be. A fórumban téma létrehozásához, témához való hozzászóláshoz, zenék feltöltéséhez és a bemutatkozó oldal használatához be kell lépned (ezt a jobb oldali menüben teheted meg). Ha még nem vagy regisztrált felhasználó, akkor REGISZTRÁLJ MOST! A regisztráció gyors, és amennyiben a sütik engedélyezve vannak a böngésződben, akkor csak egyszer kell belépned, később ha behívod az oldalt, akkor már automatikusan be leszel jelentkezve.

1-50 hozzászólás (a(z) 55-ból) sorrendben 1 | > | >>
FelhasználóHozzászólás
Amygdala projects

User pontszáma: N/A
Hozzászólás: N/A

#55. sorszámú hozzászólás, 2008. 10. 22. 07:55Válasz erre

Sziasztok!
Ajánlom szeretettel a zenéimet:
http://www.myspace.com/amygdalaprojects
üdv
Aquarius

Aquarius elősorban Macintosh felhasználó, MAC OS-X operációs rendszert használ.

User pontszáma: 21

Törzsasztal tag

#54. sorszámú hozzászólás, 2005. 08. 22. 05:42Válasz a(z) # 58082 hozzászólásra: | Válasz erre

Hallgassd meg a Beatlestôl a Revolution 9-et. Az aztán az ambient :)).
Absolute!

User pontszáma: 1

#53. sorszámú hozzászólás, 2005. 08. 22. 05:27Válasz erre

"...Aztán apám mutatott még gyerekkoromban egy Beatles számot és azt mondtam neki az első 30 másodperc után "hogy lehet ezt a szart hallgatni" :-) Számomra nagyon morbid és idétlen káosz volt az a Beatles dal az élet "deep ambient" zenéjéhez képest!..."

kisöreg, az ambient előtt is hallgattak az emberek zenét, akár hiszed, akár nem.
ProJector

User pontszáma: 9

#52. sorszámú hozzászólás, 2005. 08. 21. 20:55Válasz erre

Ez igen..Egybol felismertem..:)
Absolute!

#51. sorszámú hozzászólás, 2005. 08. 21. 15:41Válasz erre

Hello!

A segítségeteket kérném..

Volt egy másolt kazettám 1997-98-ban, de elveszett, és nem tudom az előadó nevét... volt rajta egy nagyon jellegzetes szám, kérnélek titeket, ha esetleg ismeritek ezt, vagy van vmilyen tippetek, akkor írjátok meg az előadót, hogy ki lehet az...

A jellegzetes szám a második oldal végén volt.

Talán életem legjobb ambient (vagy new age?) száma volt, amit valaha hallottam, ez igaz volt az egész lemezre is...
Egy nagyon szomorú, lassú és gyönyörű zongorás szám volt, némi hang aláfestéssel, és úgy rémlik, mintha a szél is fújt volna...
És a háttérben gyermekek hangját lehetett hallani játszottak, nevetgéltek, bicikli zörej hallatszott és volt néha egy figyelmeztető mélyebb artikulálatlan, eltorzított mély hang... az egész elég túlvilági volt...

Még emlékszem ezen kívűl 1-2 számra, de a lemez vagy össze volt mixelve, vagy egy előadó koncept albuma volt (ez elképzelhetőbb), így a többit inkább nem írnám le, mert erre emlékszem a legpontosabban, és nem is akarok összezavarni titeket, ez a legkiemelkedőbb, legegyedibb szám róla, ez az a szám, amit igazán fel lehet ismerni, ha vki már hallotta... ez elég különleges így leírva is.. nem hallottam még ehhez hasonlót sem.

Remélem valaki felismeri... már nagyon régen keresem...

Előre is köszönöm a segítséget.
Absolute!

#50. sorszámú hozzászólás, 2005. 04. 20. 13:12Válasz erre

Ambient!

Nemrég kezdtem el egyfajta speciális "zenét" hallgatni, volt egy számom a vinyón: Biosphere - Levende Fangst. Nagyon érdekes hangulatú valami ez az egész. Aztán mostanában begyűjtöttem az összes Biosphere albumot. Nekem a Biosphere is maga az ambient. Persze lehet hogy tévedek, de kit érdekel?! Nekem bejön! Most már nyugodtan keresgélhetek a neten, tudom, hogy milyen zene kell (hát Biopshere hangulatú) :-)

Amióta rendszeresen hallgatok ambientet lefekvés előtt és néha egész nap a háttérben, hihetetlenül kiélesedett a hallásom! A világ zaja betört hozzám a füleimen keresztül. Sok olyan dolog ragadja meg a figyelememet ami idáig nem. Emberek, állatok, gépek hangja. Sok ember felől feltűnően érdekes dolgokat hallok, fojtott mormogás, köhintések, torokköszörülés, szippantás, topogás, lábdobogás. Idáig ilyeneket nem észleltem, nem volt fókuszban az egész. :-)

Utoljára boldog gyerekkoromban éreztem ilyet, feküdtem az ágyamon és hallgattam a falban a vízvezetékcső távoli neszeit, a szomszéd néni mosógépének tompa ködbevesző halk moraját, a szívem dobogását, a füleimben áramló vér zubogását, a nagyon távoli autók szinte éppen hallható moraját. Mindez EGY ZENÉVÉ állt össze akkor régen.

Aztán apám mutatott még gyerekkoromban egy Beatles számot és azt mondtam neki az első 30 másodperc után "hogy lehet ezt a szart hallgatni" :-) Számomra nagyon morbid és idétlen káosz volt az a Beatles dal az élet "deep ambient" zenéjéhez képest!

Nekem jótt tett ez a Biosphere szám, most már az ambient örökre szól számomra. :-D

A link: http://musiclink.abstrakt.hu/?action=m3u&type=simple&id=853
chrom

User pontszáma: 17

Törzsasztal tag

#49. sorszámú hozzászólás, 2005. 02. 03. 04:49Válasz erre

http://www.chris-melchior.com/ambient_paper.htm
Szilágyi Tamás

Szilágyi Tamás elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

#48. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 27. 10:10Válasz erre

Nem is tudtam, hogy van olyan, hogy Stupid-House!
A példák igazolják a besorolás helyességét. :)))
Absolute!

#47. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 27. 08:13Válasz a(z) # 50559 hozzászólásra: | Válasz erre

Héjj!!
Előbb post idejére tekinteni, aztán figurázni.
Előtte grad(i)áció észbejuttatni. :D

Ha kérhetném. :D

Mellesleg jó a javasolt oldal nagyon sztem. Most már be tudom sorolni az Autechre-t is (IDM). Mókásak a VGM, Casiocore, stb. kategóriák. :D

Visszatérhetnénk az ambientre nem?
NeoC

NeoC elősorban Macintosh felhasználó, MAC OS-X operációs rendszert használ.

User pontszáma: 326

Törzsasztal tag

#46. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 25. 14:26Válasz erre

Hát ott nem gondoltam volna...
De ezek szerint kereshettem volna tovább. Kösz!
psychonaut

psychonaut elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

#45. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 25. 12:32Válasz a(z) # 50755 hozzászólásra: | Válasz erre

Van prodigy többször is: breakbeat/bigbeat aztán jungle/oldskool, azért ők is sokfelől nyúltak. A freestylers is van ragganál is meg electronál is.
Absolute!

#44. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 25. 11:47Válasz erre

alapvetően tényleg hasznos oldal, becsülöm én is a munkáját és odaadását a készítőjének.
off,-
azért a prog house-t igen csúnyán elintézi egy félmondattal. ízlés-függetlenül is azért relatíve ez arány-tévesztés. biztos amerikai a pali:)
on,-
NeoC

NeoC elősorban Macintosh felhasználó, MAC OS-X operációs rendszert használ.

User pontszáma: 326

Törzsasztal tag

#43. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 25. 11:36Válasz erre

Tényleg volt vele meló...Meg úgy nagyjából korrekt is tán, mint kapcsolati előd-és utódséma, viszont az időbeli pozicionálás azért egy kicsit sántít. Valószínüleg az adott stil. kialakulását pozicionálta a szerző mert például az "Industrial rock" a kép szerint véget ért a 80-as, 90-es évek fordulóján, viszont a példaként megnevezett Rammstein és Rob Zombie jócskán kilencvenes évek vége... Bár a probléma asszem inkább ábrázolástechnikai. (Ez ügyben aki teheti tekintsen bele a "Századforduló Magyar építészete" című könyvbe. A kihajtható borító belső oldalán van az általam eddig látott legzseniálisabb előd, következmény és utódséma. Egy műalkotás. Órákig lehet nézegetni, még úgy is ha abszolút nem érdekel a téma. Tiszta szecesszió)

Sehol sem találtam a Prodigyt viszont. Vagy csak én vagyok ilyen láma? Én azt hittem Hard dance...

A Skinny meg önálló gyémánt. Ugyan úgy belefért volna az "industrial rock", "experimental" alegységekbe is. Az új lemez meg már nem is tudom mi. Még nincs neve a stílusnak. Kategorizálhatatlan.

De tényleg jó, vagy két órát nézegettem.
jutas

jutas elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

#42. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 25. 09:56Válasz a(z) # 50729 hozzászólásra: | Válasz erre

Persze a SP is stílust váltott az évek során és a Beborn Beton is kicsit átformálódott... talán fogadjuk el, hogy valahol fedték egymát :)
Biztos nagyon sok munka volt benne, és eléggé átfogó is. Nem reméltem, hogy végre olyan irányzatok/együttesek is bekerülnek, akiket azért igencsak elfelejtenek, amikor electro-ról vagy technóról beszélnek.
InfraRedCombaT

InfraRedCombaT elősorban Macintosh felhasználó, MAC OS-X operációs rendszert használ.

User pontszáma: 2

#41. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 25. 05:59Válasz a(z) # 50631 hozzászólásra: | Válasz erre

Hát érdekesek a stílusmagyarázatok. Skinny Puppy-t egy lapon és stílusban emlegetni Beborn Betonnal? ühüm A többihez nem értek. :-))
Polisix

User pontszáma: 3

#40. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 21:29Válasz a(z) # 50631 hozzászólásra: | Válasz erre

Huhh... hát volt meló vele. Szeritnem sacc/kb. ok, bár lehet, hogy sokan el fognak rajta vitatkozni...
Polisix

#39. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 21:17Válasz a(z) # 50625 hozzászólásra: | Válasz erre

Strubil! :)
MidiTom

MidiTom elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

User pontszáma: 78

Törzsasztal tag

#38. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 13:23Válasz erre

Ismeritek ezt az oldalt?
http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html

Mennyire tartjátok európai szempontból korrektnek a besorolásokat?
debil9b0

User pontszáma: 195

Törzsasztal tag

#37. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 11:58Válasz erre

Akkor homokba dugom a fejem. :/
Szilágyi Tamás

Szilágyi Tamás elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

#36. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 11:48Válasz erre

a föld alatt!
...ezért nehezen lehet hallani.

:)
debil9b0

Törzsasztal tag

#35. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 03:38Válasz erre

Van ma még olyan, hogy underground? Hol?
Tomi

Tomi elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

#34. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 03:28Válasz erre

Az underground zenével egy baj van; amint bekerül a popba, azon nyomban kiátkozzák az underground elvakult hívei és rögtön nem lesz sikkes hallgatni azt a zenét.
TL (inactive)

#33. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 02:47Válasz erre

debil ez korrekt!
debil9b0

Törzsasztal tag

#32. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 02:42Válasz a(z) # 50556 hozzászólásra: | Válasz erre

Én azt vallom, hogy mindegy, hogy ki csinálta, ha csak a zenét hallgatom. Az kihallatszik mindenbôl, hogy mennyit, vagy hogyan foglalkoztak vele.
Polisix

#31. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 02:42Válasz a(z) # 50556 hozzászólásra: | Válasz erre

nem vagy elég underground. legyél undergroundabb! ;)
TL (inactive)

#30. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 24. 02:38Válasz erre

Szerintem azért néha kicsit "túllövünk" a dolgon, ha a zenéről beszélünk. Úgy fogjuk fel, hogy mondjuk a zene illetve a zeneszerzés egyfajta lebegés a valóság talajától elrugaszkodva. Én ilyenkor kicsit szkeptikus vagyok, mert még a legnagyobb művészek is sokszor "gályáztak", amikor hangszerelték művüket és mondjuk ott elég komoly szabályszerűségek vannak. Manapság annyira liberális lett a művészet felfogás, hogy az egy szinten negatívan hat. Persze egy csomó értékes produkció születik, de nagyon sok selejt, éshát pont az olyan stílusok, ahol a klassszikus zenei törvényszerűségeket úgymond sikk átvágni ott keletkezik szerintem a legtöbb selejt.

Pár éve láttam egy Picasso rajz kiállítást a Szépművészetiben. Nagyon tanulságos volt. Nem is a képek, hanem ahogy ki voltak rakva idősorrendben körben a falakon. Elindult a konkrét klaszzikus protréktől/rajzoktól, amelyek teljesen "átlagosan" szépek voltak, és egyre picasso-sabbak voltak. Ebből én levontam a tanulságot, hogy előbb próbáljon meg valaki hagyományos képeket festeni illetve zenét írni, aztán mehet az avangárd. Nekem nem hiteles az a művész, aki nem tud egy átlagos művet alkotni, csak hiperelvont dolgokat.

Persze lehet hogy ez az amerikai kispolgári gondolkodásom miatt van. :))
Polisix

#29. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 22. 03:30Válasz a(z) # 50367 hozzászólásra: | Válasz erre

"undergroundabb" ne b@ssz :)
geropapa

geropapa elősorban PC felhasználó, Windows XP operációs rendszert használ.

Törzsasztal tag

#28. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 22. 03:25Válasz erre

Próbáljunk meg elszakadni az erõsen stílusdefiniált zenei sémáktól.
A zene nem kategorizálható stílusok és trendek szerint, csak vibrációk és mágikus, virtuális világok mentén beszélhetünk róla...
Absolute!

#27. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 21. 19:32Válasz a(z) # 50167 hozzászólásra: | Válasz erre

Először is tisztázunk pár dolgot:

Én azt mondtam, hogy ambient és MÁS, undergroundabb dologban történő elmerülés a mekdonálcosodás elhagyásával jár...
A mekdonálc pedig nem a mekdonálc vendégeit vagy dolgozóit jelenti itt, hanem azt a fajta életvitelt, amit amerikanizálódásnak hívnak, avagy a tájékozódás beszűkülése, élettér minamilizálódása, gondolkodás mellőzése, elembertelenedés.

Nagyon büszkén azt mondjátok, hogy ti nyíltak vagytok és elfogadjátok a pop-ot is, ti nem méritek az értelmet az ambient függvényében, hangsúlyozom, ez velem is így van. De akkor viszont nem kéne ellent mondani magatoknak azzal, hogy egy kifogásolható dolgot egyből teljes erővel lerohantok, mintha az a ti szent ügyetek lenne. Lásd fenti szöveg.

TL szerint az ambient impresszió, szerintem is az, bár lehet anti-impresszió is, hisz Eno reptéri sokk ellen zenélt. Az ambient "impresszionista zenei mcdonalds"...ezzel azt akarod mondani, hogy az ambient sokszor az igénytelenség áldozatául esik, ami egy részről igaz, egy részről nem. Ha a te példádat vesszük és elcsépelt effektekben méricskélünk akkor néha megtörténik, egyébként pedig, mivel remélem te olyan nyitott vagy, mint ahogy leírtad, elfogadod az ambientet és az igényességet szubjektív dolognak.

Az hogy Debussy Tengeréhez vagy egy tenger effekthez kell-e jobb absztrakciós képesség, nem tudom, felmérést kell erről is készíteni. Hiszen könnyen el tudom képzelni, hogy bizonyos emberekre sokkal "tengeribb" hatással van Debussy műve, mint egy effekt. Akkor most melyik az elvontabb? Az effektes tenger, ahol egyből "A Tenger"-re asszociálsz és megjelenik előtted ahogy láttad valahol vagy elképzelted, vagy Debussy tengere, ahol egyből mint hullámzó tenger vizsgálhatod önmagad...

Az egész lényeget összefoglalva azt mondhatom, hogy a világ objektív, különböző dolgokból épül fel, bármilyen szinten is nézzük, de mindenki magának építi fel, szubjektíven.

Az ambientet pedig el tudom ismerni úgy is, mint egy zenei fogalom, amit elképzelek magamnak valahogy, de úgy is, mint a lehető legtágabb fogalom, ami hangokat tartalmaz. Leginkább a modern művészetek közé tudnám besorolni, ahol megengedhető minden, pl. az üresség kifejezése ürességgel. Így bizonyos szempontból azt mondhatom, hogy Britney zenéje nem ambient, de ha én hallgatom, akkor igen. Az én alatt itt nem csak magamat értem, hanem a szubjektív élményt, ahol közbeszól sok más minden, a melletem ugráló tinédzsercsoport vagy a bolt ahol veszem a jégkrémet vagy apám autósrádiója.

Ez tehát az én szubjektív verzióm a világról...ezért is tekinthető az ambient életfilozófiának, mert ez gondolkodásra, nyitottságra késztet. Nem minden ember hülye aki nem ambientes, de aki megérti az én verziómat az ambientről, tehát a nyitott gondolkodásra összpontosít, az viszont nem nevezhető hülyének, szerintem.

Én is meghallgatok mindenféle zenét és megpróbálom vagy minél inkább átadni neki magam vagy minél inkább vizsgálódva figyelni, a lényeg, hogy előítéletektől mentesen. Én is vallom, hogy értelmes emberek zenei stílustól függetlenül léteznek. Az ambient pedig nem csak egy zenei stílus számomra.

Kicsit szétszórt lett, de ilyenkor nehéz összeszedni a gondolatokat, ennek ellenére remélem tisztázódtak valamennyire a problémák...
bjmatt.

#26. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 20. 07:39Válasz erre

Osszad nyugodtan, teljesen jókat mondasz. Első hozzászólásoddal teljesen egyetértek, kaptál is pár csillagot. Ami jó, azt nem kell hogy az ember megtagadja magától.
TL (inactive)

#25. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 20. 07:35Válasz erre

Tomi: Ez megintcsak érdeklődés kérdése, valakit az igényes zene izgat, valakit meg egy finom bor. Mindenesetre a zenei igényesség nem stílusfüggő...

sajnálom, ha nem hallják meg sokan, hogy vannak értékes "populáris" produkciók. Én azt modnom, hogy nemcsak az igényességet kell növelni, mert a zenei izlés másik fontos tényezője az "értelemezési tartomány", vagyis mennyire tudsz a stílustól függetlenül befogadni egy igényes zenét. Aki csak az előbbire figyel, azt általánosságban szakbarbárnak hívják, aki a másodikra is, azt polihisztornak.

Na nem osztom az észt, mert már nagyon úgy néz ki... :)
Tomi

#24. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 20. 05:18Válasz erre

Ha korrelációt néznénk az értelmi képességek és a zenék igényessége között, biztos pozitív lenne és szignifikáns. Az értelmi képességek és a diploma megszerzése közti kapcsolatot a mai magyar oktatási rendszert nézve inkább nem jellemezném. Az ízlés is fejleszthető/fejlődő, ahogy az évtizedek múlnak, persze van, aki tízéves szinten megáll. Fogékonyság kérdése.
Absolute!

#23. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 20. 03:45Válasz erre

TL, you're right... Srácok, ez szomorú. Tényleg értelmesebb aki ambientet hallgat? Anyám nem hallgat ambientet, mégis négy diplomája van... És fordítva: aki populáris zenéket (dance, pop) hallgat, az buta?
TL (inactive)

#22. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 20. 03:06Válasz erre

Emberek!

Kicsit túlzottan image-központúan kezelitek ennek a zenei stílusnak a kérdését. Én mondjuk nem úgy hallgatok egy zenét, hogy ez most pop és a mcdonalds-os emberek hallgatnak ilyet ezért snassz. És egyébként elég primitívnek tartom ezt a felfogást, hogy azért hallgatok ambientet, mert nem akarok szürke kisember lenni. Az hogy te átlagos vagy vagy nem az határozza meg, hogy milyen zenét hallgatsz, hanem az, hogy abból mit sikerül "felfognod". Én nagyon sok alternatív/underground embert végtelenül egyszerű poppernek tartok attól függetlenül, hogy meghallgatja az Animát, vagy Aphex Twint.

Az ambient zene leginkább egy populáris, könnyen emészthető változata az impresszionizmusnak, ha már próbáljuk a gyökereket keresgélni. És gondoljátok csak végig mihez kell nagyobb absztrakciós képesség Debussy - Tenger-éhez, vagy pedig egy olyan zenéhez, ahol hallod a tenger morajlását? Szóval nagyon sok ambient zenei egyfajta "impresszionista zenei mcdonalds". Főleg az ilyen effektel teliek. Ez elég szegényes fantáziáról árulkodik sok esetben. És még egy lényeges pont. Az impresszionista művekben többször észrevettem, hogy nagyon ergonómikus a szerkezet, azaz illeszkedik az emberi gondolkodáshoz, és "kényelmes" hallgatni. Viszont rengeteg ambient zenében kifejezetten rossz szerkezet hallható.

Csak azért fogalmaztam ilyen sarkosan, mert némelyek olyan elvakultsággal voltak képesek egy zenei stílus hallgatását összekötni mentális képességekkel, hogy az már dühítő. Javaslom készítsenek egy felmérést, amely megvizsgálja, hogy a kedvelt zenei stílus és az intelligencia között van-e összefüggés. Szerintem van, de leginkább olyan, hogy aki a legtöbb stílussal meg tud barátkozni az a legértelmesebb...

Szigorú magánvéleményemet hallhattátok.
Tomi

#21. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 19. 23:08Válasz erre

A dallam egyáltalán nem azt jelenti, hogy az embernek az eszébe jut és elkezdi fütyörészni a vonaton. Próbáld ki Rimszkij-Korszakov Dongójával, szerintem nem sokan képesek kifütyülni, belül a fejben viszont végig lehet "játszani". A dallam valamilyen szinten a hangmagasság váltakozásához köthető. Párhuzamot vonhatunk: a zörej és hang közti különbség a zaj és a dallam közti különbségtételben is megállja a helyét.
Absolute!

#20. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 19. 08:46Válasz a(z) # 50038 hozzászólásra: | Válasz erre

"az ambientesek körében jóval kevesebb olyan ember van, akiknek élete a plaza, és a hadd-ne-soroljam kommersz dolgok."

Felmérést végeztél az "ambientesek" körében? :) Már megint mért kell leáltalánositani mindent és mindenkit? Ez kb. olyan dolog, mint hogy a rapperek között sokan hordanak forditott baseball sapit és bő gatyát.
Azt kéne már felfogni, hogy a zene amit hallgatsz, alapvetően meghatározza az életedet, de nem olyan banális dolgokban, mint a plázába járás, vagy az öltözködés.
Egyébként nekem a véleményem az ambientről: ugye az ambient arról szól, hogy egy adott légkört, egy pillanatnyi hangulatot rögzit, amit a készitő éppen akkor észlelt maga körül. De sokkal nehezebb egy zongorával dallamba foglalni az érzéseidet, hangulatodat és még ennél is nehezebb átadni másoknak.
Absolute!

#19. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 19. 07:56Válasz erre

Szerintem az ambient lehet életstílus, életfelfogás is. Én jól érzem magam a bőrőmben, csupa jó dolog van körülöttem, tkp. minden sikerült eddig és mégis ambientet hallgatok. Per pill ez az a stílus, ami mellett a legtovább kitartottam (sőt, még ki is tartok egy jó darabig). Szóval felfogás lehet mondjuk azért, mert szerintem az ambientesek körében jóval kevesebb olyan ember van, akiknek élete a plaza, és a hadd-ne-soroljam kommersz dolgok. Gondolom értitek mire gondolok... Kooboo is ezt írta, és szerintem ez már az életfelfogás.

Dallam... körvonalozódni látszik hogy mire értitek a dallamot... nem tudom, de én azokat a zenéket nevezem dallamosnak, ami mondjuk eszébe jut az embernek a vonaton és elkezdi fütyörészni meg ilyesmi :-)
Szilágyi Tamás

#18. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 13. 06:25Válasz erre

Mocskosul nem lehet már eldönteni, hogy két árnyalat között hol van a határ, így manapság már a "hasonló" stílusirányzatokat sem lehet élesen elhatárolni, s ezáltal helyesen definiálni azokat.
Viszont olvastam egy helyen, hogy az Ambientet az "Industrial" kategóriába erőszakolták be...no itt kezdődnek a bajok.

( Bár ha arra gondolok, hogy a garázsban rögzítem a gitárt és a szomszéd ütvefúrója belehallatszik, akkor bizony az Ambient is + Industrial is. )
Absolute!

#17. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 16:16Válasz a(z) # 49411 hozzászólásra: | Válasz erre

Kedves Zsolt/Balázs és többiek!

Gondolom már te(ti) is gondolkodtatok azon, illetve tapasztalhattátok, hogy az ambientben és hasonlóan más underground(abb) dologban történő elmerülés nem megy a mekdonálc társadalomnak vagy ha megy is, akkor az a mekdonálcosodás elhagyálásával jár, nevezzük önkényesen normalizálódásnak vagy közeledésnek az értelmiségi felé...
Ezzel nem akarom a túlzott identitás-mániát vagy elitizmust isteníteni és személyeket sem lealacsonyítani.

Ez csak újabb hozzászólásod kapcsán jutott eszembe, mert szerencsére levetted a vállamról a nagyobb terhet (köszönöm) és tisztáztad az alább felvetült kérdések gyökerét, tökéletesen tükrözve az én álláspontomat, mely szerint itt nem csak a mű-hallgató viszonyról beszélhetünk, hanem alkotó-mű-hallgató viszonyról.
A traktoros példámra a betonkeverős példád a válasz (nagyon indusztriál :), a láncfűrész/trabant-ajtóra pedig Jószi bácsi és Habarc viszonyát említeném.

Egyébként ez csak most jutott eszembe, hogy az ambientbe besorolhatók bizonyos kísérleti zenék, de az ambient maga egy nagyon is experimentális dolog, mert az alkotó az általa tapasztalt környezet-emlékeket-tapasztalatot formálja újra és a hallgató, eldönti, hogy befogadja-e az új formát és ezzel az alkotót is.

Drogok (pont te hoztad fel, jaj mamám:) : mint mondtam nem utasítom el egyik formáját sem a zenehallgatásnak, minden szituáció egy új élmény, én meg kísérletező típusnak vallom magam.
A te szempontodból a fő lényeg, hogy igen, józanul is szinte mindig ambientet hallgatok, néha esetleg Tilos-t és mindezeket nem elvből vagy berögzült megszokásból teszem.

Most felmerült bennem a kérdés, hogy nem nevezhető-e ez egy életviteli stílusnak...persze nem úgy értem, mint a Harley-Davidsonosok, hanem nagy a lehetőség arra, hogy én a környezetem nagy részét nem nagyon szeretem és tudatalatt cseréltetem le a környezetem magammal:) Nem tudom mennyire tűnik ez hülyeségnek. Magyarul, ha a környezetem sokkal nagyobb pozitív hatást gyakorolna rám, akkor csak kevesebbszer vagy egyáltalán nem hallgatnék ambientet...
A környezet alatt még magam sem tudom, mit értek, nem vagyok életunt vagy kiégett, ez csak egy érdekes kérdés számomra...

Dallamok: Hogy nincs az ambientben dallam?? Persze ez már megint szubjektív, de akkor te nagyon szélsőséges eset lehetsz:D (ne vedd sértésnek)

Nagyon sok szám van ami dallamos, de ha te a kifejezetten szűkebb -dúdolható- kategóriát veszed, akkor mondok párat:
Carbon Based Lifeforms - MOS 6581 (Album Version)...kattints a 2. perchez...

Pete Namlook/Biosphere - Fires Of Ork 2 - Nouvelles Machines

Biosphere - Microgravity - Tranquilizer

Itt megint szóba jön a stílus keveredés, de trance-downbeat ide vagy oda, nekem ezek színtiszta ambientek.
Absolute!

#16. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 12:24Válasz erre

Bocs mindenkitől, hogy csak így közbeböfögök, még nem volt időm végigolvasni a hozzászólásokat...

Szóval a művészek közé szeretném beszúrni Plastikman-t, aki elég durván ambot csinál...neki is van egy vonatos témája, nagyon flesss :)

Absolute!

#15. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 11:26Válasz erre

Sziasztok!

Németh Zsolt Balázs vagyok, az idézett honlap szerzője. Egyre inkább elcsodálkozom azon, hogy mennyi embert érdekel a téma, mert igen sok a visszajelzés, így külön örültem ennek a fórumnak is. Köszönet a kritikákért, így fejlődik a honlap. Kolozs Petinek külön köszi, mivel ő szólt hogy folyik itt valami, így reagálhatok egyes dolgokra (mondjuk nickkel nem tudlak beazonosítani :)

Air, The Orb, stb. tényleg nem klasszikus ambient (mondjuk nem is írtam ezt), szerintem jó példa az alstílusra az A Brief History of Ambient 1 album (minden 2. szám Brian Eno :)

Ambient készítése... szerintem ti jobban otthon vagytok ebben a témában (tekintve a portál jellegét), de szerintem lehet csinálni egy egyszerű szinuszhullám-generátor programmal két perc alatt is és hónapokat eltöltve, igényes hangszerkiválasztással is. Mindkettőre van példa. Valakit idézve ha ambientet szeretnél hallgatni: "menjél ki és hallgasd a betonkeverőt vagy mit".

Az ambient meg a kísérleti zene (noise és társai) korántsem ugyanaz, noha a noise merít elemeket az ambientből. Az Autechrét (falun [autecsre] - de ki tudja :) én például inkább a noise-ba kategorizálnám.

A H.U.V.A Network/Solar Fields, Carbon Based Lifeformsról én azt hallottam, hogy "trance-downbeat" :-))
Szvsz nagyon sok alstílusa van az ambientnek, másrészt rengeteg mindennel keveredik (ambient-dub, ambient-techno, atmoszférikus ambient stb.), így egyrészt lehetetlen csak ambientes előadókat felsorolni, másrészt a stílusokat _pontosan_ elhatárolni egymástól. Habár ezzel nem sok újat írtam :-)

Nem akarok senkit sem megsérteni, de a drogról alkotott álláspontom akkor alakult ki, amikor egyszer elhatároztam hogy ezt a remek stílust megismertetem szélesebb körrel is. Akkor még középsuliba jártam, hát elmentem a sulirádiósokhoz és odaadtam nekik egy dark ambient számot, nevezetesen a Deep Chill Network - Alone-t. Miután mentem, hogy no mikor lesz már az én számom, elzavartak hogy ilyen szart nem raknak be, húzzak haza lőjjem be magam és hallgassam otthon ha akarom. Ezután berakták a kétségkívül igényes és még nem elégszer hallott Náksi/Brunner/Myrtill féle Nézz az ég felét. És én felnéztem az égre :-)
Ha valaki egyéb anyagokat használ ahhoz, hogy elérjen bármiféle módosult tudatállapotot, amire egyébként az ambient is képes lenne, szvsz nem tudja igazából, hogy mi is az az ambient. Ezért csak sajnálni tudom azokat, akik "gombás pizza" evése nélkül nem is tudnak ambientet hallgatni, de állítják magukról hogy ők ambientesek (jó, ez már tényleg a véglet, de ilyen is van). De mondom, nem célom bárkit is megsérteni, ez csak az én és jópár _tényleg_ igazi ambientes barátom véleménye.

Újabb kedvencem a Steve Roach egyébként :-)

Ambientnek lenne dallama? Erről még nem hallottam, nálam az már többnyire a chill-out kategória. A dallamról nekem a dúdolhatós zenék jutnak eszembe, de lehet hogy keverem a dolgokat.

Sokan beszélnek arról, hogy itt és itt kezdődik a zene. Szerintem egy biztos: a noise-nál ér véget :-)
Szubjektív, hogy mi az a "hangtrutymuty" amit még vki zenének hív. Egy experimentális előadóművész valószínűleg a fúrógép hangját azért nem nevezné annak, ha azt a Józsi bácsi csinálná, de annak nevezné ha mondjuk R.R.Habarc csinálná (hozzáteszem, ugyanazt a hangot).
Más kérdés, hogy a populárisabb zenékhez szokottaknak már az ambient sem zene (ezután szoktam megmutatni nekik a Kapotte Muziek - The Third Box Szünetjeles szerzeményt :-))

Az én véleményem/meglátásom nem feltétlenül helyes. A honlap sem azért készült, hogy mindent tökéletesen definiáljon, csupán hogy utat mutasson a téma iránt érdeklődőknek. Aztán (állítólag) az egyik legnagyobb magyar nyelvű leírássá nőtte ki magát.

Ami nekem nem tetszik, az a zenék nehéz beszerezhetősége. vidéken gyakorlatilag lehetetlen, BP-en is sok utánajárással jár, így sokan a könnyebbik Internetes utat választják :-(
De minden ott sem elérhető. De ez minden rétegstílussal így van :-)
Absolute!

#14. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 04:06Válasz erre

...de ugye mind megegyezünk, bizonyos konkretizálódási szinten (pl. eső, égdörgés), bizonyos zeneietlenségi határt elhagyva (pl. semmi fémhang, kottázhatatlan effektusok ritmika nélkül), bizonyos munkaigényesség alatt nem beszélünk zenéről.

Szerintem a "munkaigényesség-kritériumunk" elég is volna, hogy ne akarjunk csak úgy "lezenézni" mindent:) Gondolok itt az egyszintis éttermi műsorra, ami nem kajáló zenebarátoknak való. Nevezzük sznobságnak. Ja. Sztahanovista munkasznobbá változok, ha a zeneiség kerül szóba.

A fogalmi határokat persze szerintem is főleg a hangulatunk határozza meg, pillanatról pillanatra.

Mellesleg a legjobbak a vegyes (vagy édesszájúaknak: kevert) stílusú, vagy leginkább a besorolhatatlan (de ütemes, melodikus, akár effektdús) zenék, ha elég nehezen unhatók meg. És meditáljon aki tud két órát ülni zenélés nélkül.
debil9b0

Törzsasztal tag

#13. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 02:55Válasz a(z) # 49297 hozzászólásra: | Válasz erre

OK.
chrom

Törzsasztal tag

#12. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 02:44Válasz erre

a véleményed elfogadom, helyesebben tiszteletben tartom, de szerintem a kisérlet egy definicó felállítására már nem tarozik a szubjektív véleménynyilvánítás kategóriába.

nem hiszem hogy bárkinek akkora és annyira friss lexikális tudása lenne, hogy a folyamatosan születô irányzatok mellet megtudná pontosan fogalmazni mi mitôl ambient és mi mitôl experimentális hangmûvészet vagy zene vagy mitudoménmi.

tisztázzam magam mielôtt még nagyobb lesz a félreértés: nem feltétlenül kell ZENEInek lennie az élménynek, csak mert HANG a médium. vagyis a kisérleti hangmûvészek munkáját nem feltétlenül kell az akadémista kritériumok alapján véleményezni.

vagyis ha szomjas vagyok vizet iszom, nem töményet.
és ha szomjas vagyok amnúgy rettentôen fáj a fejem és a fentiekhez hasonló badarságokat írok...:)

debil9b0

Törzsasztal tag

#11. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 02:22Válasz a(z) # 49282 hozzászólásra: | Válasz erre

Nem kell megértened. Az én ízlésem, úgy gondolom, ahogy akarom. Ha nem tetszik, akkor is el kell fogadnod, hogy lehetnek ilyen nézôpontok. Ha nagyon szeretnéd, akkor megmagyarázom, miért alakult ez ki bennem:

nem értem (1): nekem nem az ambienttel magával vannak fenntartásaim, hanem az úgynevezett "kísérleti" "elektronikával", egyszerěbben experivel. Mindez azért, mert nem súrolja azt a határt, amit én zeneként képes vagyok befogadni.

nem értem (2): nem érted? Eszközök nem rendeltetésszerě használatával elôállított zenére írtam a Kék duna keringôt, aminél nem magán a keringôn volt a hangsúly, hanem a fésěn és a papíron. Az már mellékhatás, hogy a Kék duna sokkal több hangulatot, "atmoszférát" teremt annál, mint amit mondjuk az Ultrahangon a trombitán keresztülfújt levegôvel elértek.

nem értem (3): nekem mindegy hol játszák, ha beleillik a setbe, vagy ha tetszik a zene maga. :)

nem értem (4): te sem nevezed zenének. A klasszikus ambientnek van ritmusa és dallama. Ha az egyiket elhagyjuk, számomra még akkor is zene. Ha mindkettôt, akkor már nem tudom értékelni. Akik tudják, azoknak jó.
chrom

Törzsasztal tag

#10. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 01:02Válasz erre

nem értem (1): miféle gondolat átadásról van szó az ambient kapcsán...
hangulat ez, ... nem stílus, vagy mûfaj, amihez bármilyen ideológia köthetô, fôleg nem konkrét, objektív fogalmak, képek.

nem értem (2): hogy lehet párhuzamot vonni egy aberált traktor és a kék duna keringô közt: mi köze a bébiételnek és a mojito koktélnak egymáshoz azon túl hogy egyik sem szilárd és elfogysztja valki. lehet sorolni a hasonlóságokat, de nyilvánvaló hogy tök másról szól mindkettô. (próbáltam hülyébb példát találni, erre futotta)

nem értem (3): pl steve bug egy partin süti el a lopazz migracion luciano mixet én meg a tilos ambient mûsorban. ha én is a partit választanám "meglincselnének"

nem értem (4): német "kritikailag zsenik" az egyik szünetjel fesztiválon, iszonyat technikával nem tudtak másabb "zajt" csapni, mint amit rr habarc két kondi mikorofon elé rakott
hordó-biciklikerék-fúrógép szettjén. (pontosabban: csukott szemmel nem mondtad volna meg, melyik mibôl szól olyan jól ahogy.

akkor fejtsük be, mi is az ambient ? :)
debil9b0

Törzsasztal tag

#9. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 12. 00:34Válasz a(z) # 49253 hozzászólásra: | Válasz erre

Innentől lehet azt mondani, hogy ízlések és pofonok.

Számomra a traktor, a habverő, a pohár víz, a trabant, a csend, a tücsök vicc tárgya, erőltetett önmagyarázás (SZÁMOMRA). Túl absztrakt módja ez a gondolatok átadásának ahhoz, hogy milyen alacsony szintű zenei élményt nyújt (és mindemellett fenemód primitív, mivel a nagyon absztrakt gondolatok a jelek szerint vizuális formában megjelennek a performansz alatt a környezetben, magán a hangfelvételen viszont semmi más utalás nincs rá... tehát a hang önmagában a performansz nélkül nem életképes), így továbbra is több zenei értéket képvisel az az absztrakció, ha fésűvel és papírral előadják a Kék Duna keringőt (ami képes visszaadni a hullámzó duna hangulatát, de akár egy elegáns, gazdag, XIX. századi táncesemény képe is felmerülhet), vagy az, ha Mr. Metan képes elfingorászni a "Happy birthday to you"-t (van ilyen ember tényleg).
Absolute!

#8. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 11. 16:50Válasz a(z) # 49153 hozzászólásra: | Válasz erre

Háát...
Kétféleképpen lehet erre válaszolni: az első szerint, a stílus meghatározását kell szem előtt tartani, tehát ez nem atmosphere, mert az inkább Eno, de nem is ambient, mert az "általánosan" ismert ambientet meg sem közelíti, tehát én inkább kísérleti vagy experimentális zenének nevezném.

A második válaszlehetőség szerint ambient...vagy azért mert a srácok nagyon ügyesek és speckó hangokat csalnak elő az említett eszközökből vagy pedig azért (és itt inkább a liberális gondolkodásmódra hagyakszom), mert egy környezetet próbáltak teremteni (feltéve, hogy ez volt a céljuk), hiszen, mint írták, az ambient a környezet hangjainak lecserélésére szolgál(na) és amíg te egy koncert-szituációban nem erre számítottál, a srácoknak mégis sikerült megteremteni egy hely hangulatát ahol épp trabantot alakítanak át (feltételezem nem így történt:).

A traktoros példámat én valóban megtapasztaltam, amikor egy kistraktor hangjában ritmusra lettem figyelmes. Nem úgymond össze-vissza ritmusra, hanem szabályosra, akár le is lehetett volna kottázni és normál dobbal vagy effektes szintetizátorral lejátszva egy nagyon is használható dolog lett volna, kár hogy elfelejtettem.
Ez így persze vicces, de lehet komoly szemszögből is vizsgálni, ha figyelembe veszel olyan kérdéseket, mint spontaneitás, abszolút tudatlanság léteznek-e? vagy hogy egy elvileg tárgyként funkcionáló traktor mennyire része a világnak, ami ugyebár pulzál és él.

Az hogy a dolgok nagyon hasonlítanak egymásra, pedig szerintem sem hülyeség és ezt józanul is így gondolom:) Vedd csak az előző szituációkat...különböző dolgok más szemszögből akár ugyanolyanok is lehetnek és ez bármilyen dologra igaz, szóval szerintem jó uton haladsz/haladtál...
Absolute!

#7. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 11. 01:50Válasz erre

Akkor azok a srácok a színpadon a mosógéppel, a fúróval és a fűrészlappal ütögetett trabantajtóval most ambientesek, vagy atmospheresek?:) Ezt csak a traktoros példa miatt, mert azért valamire kitalálták bölcseink a kottaírást, és a traktorhoz vicces lenne. Persze tölts föl negyedórát egészekkel, és fogd rá, hogy alapjárat, de akkor is...:) Ennyire liberális csak egyszer voltam nagyon betépve, amikor rájöttem (gondolkodás-flash, jajjajjajj), hogy a dolgok hasonlítanak egymásra nagyon, de ettől akár bármi is megtörténhet:)
Absolute!

#6. sorszámú hozzászólás, 2005. 01. 09. 23:04Válasz erre

Hát igen!

Bár csak nemrég ismerem az oldalt és a boltot, asszem mégis csak érdekes, hogy pont ilyenkor (ilyen későn) nyílik egy ambient-fórum egy ilyen oldalon. Ez persze csak a kétkedő oldalam, maga az, hogy megtörtént, illetve az eredeti szerző ténykedései pozitívak, itt csak -Zé-t tudom idézni: "Nagyon jó összefoglaló! Érdemes volt végigolvasnom."

Külön örültem, amikor megláttam a hegynyi szóömleteget, mert körülbelül a "Ti ismeritek az ambientet? A kedvencem a Cafe del Mar. stb." szintű kezdésre számítottam. Annak ellenére, hogy a Bevezető az ambient világába címet is adhatnánk a beszámolónak, még nekem is tudott újat mondani például a műfajok felsorolásánál, illetve megtudtam 1-2 új nevet. Következzen hát az én beszámolóm:

Az ambienttel való ismerkedésem kb. 2 és fé éve történt mikoris a kispálos korszakomból a shallow and profound moccantott ki, ezek után osztálytársakon keresztül megszereztem az "alapműveket": Cafe del Mar, Buddha Bar, Fila Brazilia, Anima. Ezeket a zenéket ma már(részben sajnos) az igénytelen kommersz kategóriába sorolom, kivéve Yonderboit, Anima néhány régebbijét, meg van egy két elejtett jó szám a CDM-eken...Szóval kezdtem elmerülni a chilloutban, de túl mélyre nem jutottam tájékozódási korlátok miatt (ekkor gimnáziumban harmadikos voltam). Érdemes még megemlítenem a Massive Attacket, mely nagyon sok zenekar közül abba a kevésbe tartoznak akik megérdemlik a hírnevet, fél évet szereztek a zenei életemből és máig a kedvenceim...

S akkor jött a XII. cökxpon ambient fesztivál 2003 októberében, melynek körülbelül hajnali egytől kettőig tartó részét az elfogyasztott sör-gin-tonic kombinációnak köszönhetően a wc-ben töltöttem, nagy fehér ködöket látva. Az emlékeimben megmaradt zene, vetítés és érzés mégis az egyik legpozitívabb dolog volt amit valaha érzékeltem. (A wc-be egyébként leginkább a videónak köszönhetően kerültem, mert miközben félig hátonfekve figyeltem az előadást a kivetítőn percekig egy kék monotón babafej mindig előtűnt, oly módon, mintha feküdne, a kamera a fölötte levő teret veszi, ő pedig gyakorlatilag arccal "bele- és felkelne" a kamerába.)

Ezek után, januárban internet került a lakásba, méghozzá szélessávú. Hatalmas ambient iránti érdeklődésemmel és információéhségemmel megpróbáltam teljesen lefedni azt a széles sávot. Sikerült is. Eredménye sok giga zene. És itt jön a következtetés, hogy az ambientre fokozottan igaz, ami sok más műfajra csak gyengébben: boltban nem találod. Választhatod még az apró kiadóktól való rendelgetést, bár sokszor a kiadót sem lehet megtalálni sehol (pl. asszem Japanese Records-tól kerestem valakit...)

Most ott tartok, ahol körülbelül a felsorlás az 1. hozzászólásnál, persze én is ismerek másokat, de azok a főbb nevek (bár még csendesen megjegyezném az Alpha Wave Movement-et, mely egyik személyes kedvencem, a név mögötti fickó egyébként egy menedzser, asszem Floridában..., illetve még a Higher Intelligence Agency-t (HIA) beletenném a listába). Azért merem mondani, hogy "ott tartok", mert az ambient annak ellenére, hogy nagyon szerteágazó stílusokban (death ambientről és hasonlókról például még nem is hallottam), mégis a legtöbb előadó szerethető, csak valakivel ritkábban helyettesítjük a külső hangokat, valakivel gyakrabban :) - hangulatfüggő ez is. Tehát asszem aki a kedvencének mondhatja a műfajt(én is), abból hamar előbújhat a gyűjtő.

A stílusokról még annyit, hogy, nekem az "újabban felbukkanó 80-as évek kb. deep-dub-ambient-el vegyítve" stílus a nagy kedvencem (H.U.V.A. Network, Carbon Based Lifeforms, Alpha Wave Movement), nem tudom miért nem említődött meg, pedig ez az egyik újhullám. Brian Eno és a hozzá közel állók zenéjére én inkább az Atmosphere kifejezést használom szívesen. (Persze groteszk, hogy amit Eno meg alkot, már az sem lehet az övé, de hát ma már ennyire mozognak a határok.)
Nem tudok ezen kívül még mit kezdeni két másik kedvencemmel az Autechre-al(hogy kell ejteni?), illetve Amont Tobinnal, az ő zenéjét leginkább agresszív-energiazenének hívom. Kicsit sánta, de legalább definiál valamelyest.

Még egy apró negatívum a beszámolóval kapcsolatban (nem kell mellém állni, de ne támadjatok)...az a drog...egyáltalán nem baj, hogy nem hangoztatod, hogy "beszívva sokkal jobb, vazze", de szerintem megemlítened se kellett volna, mert megosztod az embereket, itt pedig nem azt kéne...a saját véleményem: lehet önfejlesztően és nem társadalomellenesen is használni esetleg olyat, amit a törvény törvénytelennek minősít, keleten pl. szép mennyiségű tudás és gondolkodás után használhatnak LSD-t a hozzáértők. Még egyszer hangsúlyozom, nem akarok drogfórumot nyitni, akinek szintén nem szimpatikus ez, gondoljon arra, hogy minden szituációban lehet élvezni a zenét...nem csak Azzal és nem csak Anélkül.

A fórumról: Szerintem mindenki ossza meg az összes ezzel kapcsolatos, dolgát, mert lehet, hogy más fórumban összekuszálódnának a témák, de ez egy annyira kis közösség még, hogy nem fognak...és aki ilyet hallgat, annak általában kevés olyan ismerőse van aki szintén (hát még aki nem ilyet:D)...

Ennek fényében szeretném kérni a szerőt, hogy ő is mondja el személyes dolgait, mert eddig annyit tudok, hogy a H.U.V.A Network a kedvence.

debil9b0-nek: Az ambientet nagyon keveseknek sikerül pontosan beazonosítani, szerintem nem is lehet. Egy traktor hangját szélsőségesen tekintheted spontán performansznak is akár, ha elég szabad gondolkodású vagy ehhez. Az Ultrawave fesztivál is ilyen. Ha nem rögzíted be magadnak, hogy tuti-frankó pszicho-ambient lesz, akkor sokkal jobban élvezted volna. (Nem azt mondom, hogy én imádom az olyat, csak nyitni kell mindenre sztem.)

Elnézést ha túl hosszú vagy/és okoskodó voltam néhol. Nézzetek a post idejét...na az előtt még nem feküdtem le :)
Illetve bocsánat, hogy nem olvasom át...

1-50 hozzászólás (a(z) 55-ból)

1 | > | >>

ADAM | AEA | AKG | AMS-NEVE | Ableton | Access | Akai | Alesis | Allen & Heath | Apogee | Apple | Argosy | Audio Ease | Audio Technica | Auralex | Avalon Design | Behringer | Bespeco | Best Service | Beyerdynamic | Big Fish | Blackstar | Bluesky | Bomb Factory | Brace Audio | Brauner | Bricasti | Bryston | Buzz Audio | CME | Camel Audio | Casio | Celemony | Celestion | Chandler Limited | Charter Oak | Clavia | Clavia | Coleman Audio | Cranesong | Cwejman | DPA | Dave Smith Instruments | Digidesign | Dynaudio | E-Mu | EKS | ESP | East West | Echo | Edirol | Eventide | Evolution | Fatar | Fender | Focal Press | Focusrite | Future Retro | G-Force | GML | Genelec | HHB | Harman-Kardon | ILIO | JZ Microphones | JoeCo | KRK | Korg | Kurzweil | König & Meyer | Lexicon | Line6 | Little Labs | M-Audio | MC AudioLab | MCDSP | MESA Boogie | MFB | MOTU | Mackie | Manley | Marshall | Maselec | Metric Halo | MetroAmp | Miditech | Miditech | Moog | Music Lab | NHTPro | Native Instruments | Neumann | Neutrik | Novation | PMI | PRS | PSP | PinkNoiseStudio | PlanetWaves | Prism Sound | Pro Co | Quantec | R0DE | RJM Technology | RME | Radial Technologies | Randall | RetroMedia | Rob Papen | Roland | Royer | Rupert Neve Designs | SM Pro Audio | SPL | SSL | Samson | Scarbee | Sennheiser | Shure | Sibelius Group | Sonic | Sonic Implants | Sony | Sound Arts | Soundcraft | Spectrasonics | Stanton | Steinberg | Studio Electronics | Suhr | Summit Audio | Synthogy | TC Electronic | THD Electronics | Tapco | Tascam | Technics | Telefunken USA | Toon Track | Tubetech | Ueberschall | Ultimate | Universal Audio | Vestax | Vox | Waldorf | Waves | Weiss | Yamaha | Zero-G | Zoom 

Levél nekünk
  Elérhetőségünk (+térkép)

:: Üres kosár
  :: Szerződési feltételek
  :: Részletfizetési lehetőség

Legfrissebb naplók

09. 03.
(16:42)
Audity naplója
09. 03.
(09:20)
T. Attila naplója