| Felhasználó | Hozzászólás |
| Robin 
User pontszáma: 35 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2643. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 15:44 | Válasz a(z) # 178135 hozzászólásra: | Válasz erre |
És ezt megmondtátok a tűzvésznek is? :) |
|
| NeoC 
User pontszáma: 326 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2642. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 15:12 | Válasz a(z) # 178134 hozzászólásra: | Válasz erre |
Egészen elképesztően zord kinézetünk van..... Az összes környékbeli tudja, hogy nem érdemes kukoricázni velünk....:DDDD |
|
| Robin 
User pontszáma: 35 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2641. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 15:07 | Válasz erre |
Srácok, akinek van stúdiója, próbaterme, hogyan biztosítja? Riasztó van benne? Esetleg távfelügyelet is? |
|
| Oscar User pontszáma: 32 Hozzászólás: N/A | |
| Dragon Tamás 
User pontszáma: 77 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2638. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 14:07 | Válasz erre |
Az effektlác fix, csak a gitárok változnak.
A boss-nak vol régen valami, de most nem találtam. Csak van erre vmi kütyü.? |
|
| Cserfalvi Töfi Zoltán 
User pontszáma: 204 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2637. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 13:20 | Válasz erre |
Villanyvasút helyett programozható előfok+effekt kell. Ez máshogy nem nagyon megy szerintem. Ha torzított gitárról beszélünk, akkor meg nem is a hangerő különbségekről van szó, hanem különböző torzítási szintekről. Tiszta gitárnál ez persze hangerő különbségként jelentkezik. Amúgy ezek a dolgok megfelelő pickupokkal elég jól korrigálhatók. Kivéve persze ha direkt akarsz használni az egyikben kisjelű pickupot, a másikban meg nagyot. |
|
| NeoC 
User pontszáma: 326 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2636. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 13:18 | Válasz a(z) # 178127 hozzászólásra: | Válasz erre |
Nem azért veszed elő a másikat a koncertemn mert máshogy szól? (halkabb: kevésbé hajtja meg az előfokot, más a hangkép, stb.) |
|
| mexi 
User pontszáma: 31 Hozzászólás: N/A | | #2635. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 13:13 | Válasz a(z) # 178127 hozzászólásra: | Válasz erre |
Hangerőpedál:-)))))
Bocs,ez kihagyhatatlan volt.
De tényleg jó a kérdésed.Engem is érdekelne ilyesmi ha létezik. |
|
| Dragon Tamás 
User pontszáma: 77 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2634. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 03. 13:04 | Válasz erre |
No, komoly kérdés. Van-e olyan kütyü, ami több különbözõ gitár jelszintjét tudja állítani.
Tehát pl. van 3gitárom, A normál hangerejû, B hangosabb, C pedig halkabb. Mind a 3-at egy villanyvasúton szeretném használni, de úgy, hogy gitárcserénél ugye már kompenzálva legyenek a hangerõkülönbségek. |
|
| Oscar User pontszáma: 32 Hozzászólás: N/A | | #2632. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 01. 13:52 | Válasz a(z) # 178039 hozzászólásra: | Válasz erre |
"Lehet kapni az országban midiszakszofont v hasonlót?"
Újban csak az AKAI-k (EWI 4000 USB, EWI 4000 S)
Használtban extra ritkán Yamaha WX-ek (7,11 v. 5) Csak a WX-5-ön van MIDI OUT.
Esetleg néha használtban Casio DH-100, 200 stb. ilyen 15e-től egészen a horrorig hirdetve ... most is van egy DH-100-as az apróban. |
|
| Leslie User pontszáma: 29 Hozzászólás: N/A | | #2631. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 01. 13:09 | Válasz erre |
mobshift:
Használtan nézhetsz Yamaha WX5 controllert
Vagy ha maradsz a billentyűnél Yamaha BC3, sajnos fúvókaszorítás nincs rajta, de ezt ki lehet tenni hajlítókerékre esetleg tapipadra
Ha normális hangszint szeretnél ne PCM alapú szintit válassz
Használt Yamaha VL70m modult javaslom, esetleg VL1, vagy VL7 (miliomosoknak:)
Nekem Yamaha CS6X-ben egy PLG150VL kari van BC3-al
|
|
| TL User pontszáma: 183 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | |
| Leslie User pontszáma: 29 Hozzászólás: N/A | |
| mobshift User pontszáma: 40 Hozzászólás: N/A | | #2628. sorszámú hozzászólás, 2010. 09. 01. 00:58 | Válasz erre |
Lehet kapni az országban midiszakszofont v hasonlót? |
|
| Sheever 
User pontszáma: 123 Hozzászólás: N/A | | #2627. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 30. 22:23 | Válasz a(z) # 177970 hozzászólásra: | Válasz erre |
Ido,meg jatek surubben,es kevesebb tekergetes.:) |
|
| Robin 
User pontszáma: 35 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2626. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 30. 19:45 | Válasz erre |
Tudtok ajánlani vmi boltot, ahol van olcsó padlófilc? A Praktikerben 500,- forint négyzetmétere, de elég fostos színek vannak. Illetve van bordó is meg kék is, csak azoknak már 1100,- forint a négyzetméterára :S Nekem meg bordó kéne 500,-ért :) |
|
| snaper 
User pontszáma: 46 Hozzászólás: N/A | | #2625. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 30. 18:22 | Válasz erre |
Van valami keyboard oktató progi mac alá?
Tanárhoz járni nincs időm sajnos, de jó lenne legalább azt elérni némi "szabályozott" gyakorlással, hogy ne üssek le mindig egyszerre 3-4 billentyűt...
(MAC alá persze ... gugli nem dobott ki semmi értelmeset, ja és nem GARAGEBAND! :D) |
|
| dns 
User pontszáma: 53 Hozzászólás: N/A | |
| valveconductor User pontszáma: 109 Hozzászólás: N/A | | #2623. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 30. 07:18 | Válasz erre |
greg:
Ha teheted, inkább a dbx-576 mellé végy egy ua-610-et vagy 6176-ot.
Én egyébként csak futólag ismerem, úgyhogy te - aki 8 éve használod - biztos jobban meg tudod ítélni a hangját. |
|
| R. István 
User pontszáma: N/A Hozzászólás: N/A | | #2622. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 30. 01:11 | Válasz erre |
Olyasmire gondolok, mint az X2 XDS95 (Ebay-en 18.000 körül van). Ez használható szintihez is (gondolom igen, hisz audiot továbbít)? Ilyet Magyarországon hol lehet kapni? |
|
| R. István 
User pontszáma: N/A Hozzászólás: N/A | | #2621. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 30. 00:02 | Válasz erre |
Hello!
Szeretnék vezeték nélküli audio továbbítást, tehát hogy ne legyek jack-kábellel helyhez kötve. Lehet akár mono is, de gondolom sztereoba vannak a kisebb kütyük is. Mennyi pénzből lehetne egy ilyet megúszni? Abszolút nem ismerem a technikát, az egyik koncerten volt és nagyon tetszett. :) |
|
| gerg 
User pontszáma: 7 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2620. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 29. 08:27 | Válasz erre |
hű köszi !
Tudom A/D nem kedveli, de szerinted- ha már úgy tűnik ismered - érdemes lecserélni egy Universal Audio 610-re ????, ( vagy most van egy olcsó 6176- bár nem egy árkategória )
A dbx 576 csöves Preamp+ Eq, csöves Compressor- annyira nincs jó hangja, hogy le kell cserélni ?
Most vettem egy ISA ONE-t, úgyhogy a clean preamp már megvan. |
|
| valveconductor User pontszáma: 109 Hozzászólás: 3 | | #2619. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 29. 06:55 | Válasz erre |
A dbx576 a csövet egy szimpla nagyjelű feszültségerősítő fokozatban használja.
A cső öregedésével csökken az elektronemisszió, elmászik a munkapont, ennek hatására nagy jeleknél páros felharmonikusok megjelenésére kell számítani.
Nem a cső kora, hanem a tervezéskor választott munkaponti áram és az üzemórák száma határozza meg az élettartamot.
Mindenesetre fölöslegesen ne tartsd bekapcsolva, ne a stúdió főkapcsolójával kapcsold ki-be! |
|
| grema 
User pontszáma: 10 Hozzászólás: N/A | | #2618. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 28. 10:46 | Válasz a(z) # 177774 hozzászólásra: | Válasz erre |
Én ezt úgy oldottam meg, hogy beállítottam abletonban egy zongora vsti-t, úgy hogy egyből használható a midi billentyűzettel, aztán kimentettem az als-t. Asszony elindítja, bekapcsolja a billentyűzetet és már gyakorol is. |
|
| gerg 
User pontszáma: 7 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2617. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 28. 09:30 | Válasz erre |
Hello !
Szerintetek egy csöves Preamp+Compressor ( dbx 576 ) mikor igényel csőcserét ? megvan már vagy 8 éve, nem tudom, hogy mit kellene figyelni a hangzásban- vagy kell-e egyáltalán... |
|
| oldbrian 
User pontszáma: 123 Hozzászólás: N/A | | #2616. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 26. 11:44 | Válasz a(z) # 177799 hozzászólásra: | Válasz erre |
biztos vannak, csak én nem ismerek egyet sem (márhogy ingyenest). Kontakt Player-nek az ingyenes hangkönyvtárát érdemes kipróbálni, hátha van benne zongorahang, az fut standalone-ban is.
a Chainer (vagy a rec által ajánlott minihost) tényleg csak két kattintással lenne hosszabb megoldás, mint egy standalone program (már ha beállítod neki előre a VST könyvtárat, ami ugyanúgy megy mint általában a hostokban), szóval egy próbát szerintem tényleg megér az is. |
|
| rec 
User pontszáma: 14 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2615. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 26. 02:00 | Válasz erre |
http://www.tobybear.de/p_minihost.html
ennél egyszerűbben sztem nemigen tudja megoldani...
+KVR-en szűr egyet ingyenes zongora vsti-re , kiválaszt egyet/letölti/rátallóz a dll-re...
következő indításnál automatikusan betölti a vsti-t
és ha megunja a zongorát kipróbálhat más hangszereket is...
mondjuk sztem egy asio4all mindenképp kelleni fog, hogy játszható legyen (márha nincs megfelelő hangkártyája) |
|
| Tetsuo 
User pontszáma: 7 Hozzászólás: N/A | | #2614. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 26. 01:09 | Válasz a(z) # 177780 hozzászólásra: | Válasz erre |
Igen. Azert kene standalone, mert baratnom fogja hasznalni es O a leheto legegyszerubb kezelest szeretne..
Szoval akkor ilyen szoftver (ingyenes v olcso standalone zongora) nincs?? |
|
| oldbrian 
User pontszáma: 123 Hozzászólás: N/A | | #2613. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 25. 13:10 | Válasz a(z) # 177774 hozzászólásra: | Válasz erre |
mindenképpen stadalone program kellene? egy Xlutop Chainer + akármelyik ingyenes zongora VSTi még viszonylag egyszerűen kezelhető kombináció és itt talán nagyobb a választék. |
|
| Tetsuo 
User pontszáma: 7 Hozzászólás: N/A | | #2612. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 25. 12:02 | Válasz erre |
Hello, kene egy kisebb standalone zongora szoft MIDI-billentyuhoz, csak amator tanulgatashoz.. (Baratnom is erdeklodik a zeneles irant! :) |
|
| oxygen 
User pontszáma: 21 Hozzászólás: N/A | | #2611. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 23. 13:20 | Válasz erre |
Srácok!
Nem akarok új topicot nyitni, ha valaki tud segítsen légyszi. Adott egy párezer éves projectje haveromnak amit Ensoniq PARIS rendszeren vettek fel. Az eredeti midije most nagyon kéne neki, de egy lemezhalálnál elszállt... a parisos állományok megvannak. Lehet ebből valami módon midit kinyerni? Ha valakinek esetleg hever a fiókban PARIS és sörért, csokiért, pici pénzért összerakná, exportálná a midit azt nagyon megköszönném, persze ha létezik konverter program az is jó lenne.
Naggyon-nagyon köszönöm :o) |
|
| T. Attila 
User pontszáma: 33 Hozzászólás: N/A | | #2610. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 10. 10:15 | Válasz a(z) # 177116 hozzászólásra: | Válasz erre |
Ja, hát a dob az más tészta... Következő koncertemre elviszem magammal a fülest (ilyen Creative-om van, iPodos zenehallgatásra tökéletes) és ha nem lesz rendes monitorozás (ami elég valószinű), akkor kipróbálom. |
|
| p User pontszáma: 2 Hozzászólás: 1 | | #2609. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 10. 09:34 | Válasz erre |
en kb.3 szor jatszottam mas fulessel(hasonlo bedugossal, mp3-hoz adtak, vagy telefonhoz) de mindig volt valami gaz. vagy a szinpadi izzadas miatt kicsuszott, vagy nem ugy hallottam benne valamit.
a masik hogy ezek jobban szolnak.Ha megnezzuk a kialakitasat es kezbeveszed, akkor is erzodik , hogy ezekben benne van az anyag.
kb, annyi lehet a kulonbseg, mint egy olcsobb 15-20 ezer forintos akg, meg egy akg k-271 kozott.
de az megjegyzendo, hogy en dobolok es az eleg feszitett melo.eleve ott ulsz a pergotol x centire, ami eleg nagyot tud szolni, szoval azt izolalni kell ugy, hogy halld a takkjelet meg a tobbi hangszert es magadat is. lehet a szintinel mas a helyzet. |
|
| Leslie User pontszáma: 29 Hozzászólás: N/A | |
| T. Attila 
User pontszáma: 33 Hozzászólás: N/A | | #2607. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 10. 09:19 | Válasz erre |
Az áron kívül mi a különbség a belépőszintű fülmonitorok és a főleg Sony Ericsson telefonokhoz adott jobb fülesek között? Azok is ilyen fülbenülős fülhallgatók, szintén három pár gumi jár hozzájuk, stb.
De mondjuk a Creative is gyárt ilyet: http://www.alza.sk/creative-earphones-ep-630-d61759.htm (kb. 4600 Ft) |
|
| lage 
User pontszáma: 8 Hozzászólás: N/A Törzsasztal tag | | #2606. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 10. 00:12 | Válasz erre |
Hello,
A minap leporoltam nehany regen nem hasznalt rackes vasat egy kis nosztalgiazashoz es feltunt, tobbnel is, hogy a hatso audio kijaratokbol nem ugyanazzal a hangerovel de foleg minoseggel jonnek ki a hangok mint a fulhallgato kimenetbol.
Elso blikkre a jack csatlakozok elszennyezodesere gondoltam mint a hiba forrasara, de gozom sincs hogyan, mivel "takaritsam ki" . Kerdes persze, h ez-e a gond egyaltalan.
Volna valakinek valami otlete ??
Koszi elore is... |
|
| p User pontszáma: 2 Hozzászólás: N/A | | #2605. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 09. 22:15 | Válasz erre |
az e2-c 20.000 ft korul van es ha ahogy irtad nem "pro produkciorol" van szo teljesen megfelelo.az hogy mekkora kulonbseg van a dragabb shure-ok es e kozott nem tudom, mert csak ezt hasznaltam.
mindenesetre ez eri az arat maximalisan... |
|
| R. István 
User pontszáma: N/A Hozzászólás: N/A | | #2604. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 09. 21:06 | Válasz erre |
És mekkora különbség van köztük? Én maximum 20.000-re gondoltam... abból lehet viszonylag jót kapni, vagy ennyiből felejtsem el, és még gyűjtögessek? (amit linkeltem az pl. 15.000) |
|
| p User pontszáma: 2 Hozzászólás: N/A | | #2603. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 09. 16:23 | Válasz a(z) # 177046 hozzászólásra: | Válasz erre |
fulmonitor:
en 2005-2006 ota shure E2-c fulmonitort hasznalok, nagyon sok koncertet ledoboltam vele ill. probat, csak ajanlani tudom. valami nevvaltoztatas volt a shure-nal, lehet mar nem pont ilyen(E2-c) neven gyartjak, ha elakadsz segitek.egyebkent ezt a cuccot nekem Fejes Tamas ajanlotta(tankcsapda dobos),o is ezt hasznalta a turnekon.
ezek nem elsosorban mixre es keveresre vannak kitalalva, de ertem a kerdesedet, arra azert jo lesz, hogy nagyjabol valamit kikeverj rajta.(nagyjabol!), jobb mint egy 5-10ezer forintos fules...
nekem maximalisan kenyelmes a cucc es tobbfele fuldugoval-szivacs,gumi stb- adjak.van olyan, amelyikkel majdnem teljesen kizarod a kulvilag hangjait es csak azt hallod, amit a fulesen keresztul kapsz es van olyan, ami nem teljesen zarja ki.
ennek a shure-nak ha tobb penzed van,dragabb valtozatai is vannak, penztarca fuggo. |
|
| Kovács Olivér 
User pontszáma: N/A Hozzászólás: N/A | |
| R. István 
User pontszáma: N/A Hozzászólás: N/A | | #2601. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 09. 00:16 | Válasz erre |
Sziasztok!
Valami olyan fül(/fej)hallgatóra lenne szükségem, amit élőben, koncertek közben tudnék használni a szintikhez, hogy halljam magamat rendesen (nincs minden fellépőhelyen lábmonitor, nekünk pedig nincs saját, és sokszor előfordul, hogy semmit nem hallok vissza a szintikből). Nézegettem a fülmonitorokat (vezetékes), de kb. mindegyikhez ugyan azt írják, és nem tudom, melyik lenne jobb választás... Tudna valaki ez ügyben segíteni? (20.000-ig szeretnék valamit) Például ez: http://www.zaj.hu/aruhaz/2937/beyerdynamic_dt_60_pro jó lenne?
Még egy kérdés: esetleg lehet arról szó, hogy ha veszek egy vezetékes fülmonitort, akkor az használható valamilyen szinten felvételek után a keverésnél? Nem a végleges beállításról lenne szó, hanem az az előtti munkálatokról (tehát egy olyan mix előállításához, amit utána masteringre tudunk vinni). Mivel a jelenlegi fejhallgatóm nem is jó, és kezd is tönkremenni... |
|
| dns 
User pontszáma: 53 Hozzászólás: N/A | | #2600. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 04. 13:09 | Válasz erre |
Nem tudja valaki,hogyan lehet a SOundcloud-on megvaltoztatni a szamsorrendet? |
|
| Field User pontszáma: 130 Hozzászólás: N/A | | #2599. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 04. 09:10 | Válasz a(z) # 176805 hozzászólásra: | Válasz erre |
Értem. Azért figyelgesd és ha eljött az idő akkor válts. Ez a foltozott XP-s megoldás ez ma már nem a legjobb sőt.
Amúgy nem értem, hogy azokhoz a karikhoz amik már pénzbe kerülnek miért nem képesek a gyártók drivert írni? Érdekes módon szinte az összes low-budget termék rendes meghajtóval rendelkezik és már w7-t beta időszakba jók voltak a driverek, közép és felső mezőnybe meg mintha sz*rnának bele. Azért ez érdekes. |
|
| comp 
User pontszáma: 136 Hozzászólás: 1 | | #2598. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 04. 02:23 | Válasz a(z) # 176794 hozzászólásra: | Válasz erre |
Nem tudom pontosan milyen adapterről van szó, de én egyszer már pórul jártam ilyen pótlásokkal. Szkópon kimérve az óccsó táp szép fűrészfogjelet mutatott, ami nem volt éppen egészséges a rá dugott eszköznek (habár feszültség, teljesítmény, polaritás minden stimmelt a feliratok szerint) - szerencsére komolyabb gond nem volt, csak épp ezzel a táppal zajos volt a cucc, míg az eredetivel nem. |
|
| dns 
User pontszáma: 53 Hozzászólás: N/A | | #2597. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 03. 20:55 | Válasz a(z) # 176806 hozzászólásra: | Válasz erre |
Hat ha van ra idod csinalj de lehet hozza venni rack kiegeszitot.
Anno az EMU-hoz is lehettet kapni.
Szerintem most is lehet.Sot talan meg a saffire-hez is van mint opcio. |
|
| SC 
User pontszáma: 4 Hozzászólás: N/A | | #2596. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 03. 20:28 | Válasz erre |
Köszi! klikkeltem egy pontot!
Én is valami hasonlóra gondoltam, mert mást nem nagyon találtam :D Arra gondoltam hogy veszek üres 1U-s rack lemezeket és abból próbálok valamit össze szerkeszteni...
Ha sikerül majd nyitok egy blogot :D |
|
| T. Attila 
User pontszáma: 33 Hozzászólás: 1 | | #2595. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 03. 20:04 | Válasz a(z) # 176806 hozzászólásra: | Válasz erre |
Nekem anno a Zoom 9030 (fél rack méret) és az Alesis Nanoverb (harmad rack méret) volt egymás mellett rackben úgy, hogy faterral csináltunk hozzá méretre készült füleket.
Két L alakú, 3mm vastag vasról volt szó, aminek az egyik felén a rackhez illő lyukak voltak kifúrva, a másikon pedig a Zoom illetve az Alesis oldalán lévő furatokhoz illeszkedő lyukak. Az eredeti csavarokat hosszabbra cseréltük, ezek fogták az effektprocikat az L idomokhoz. Elég masszív volt, köszönhetően a 3-as lemeznek :)
Ha saffire 5/6-od rack méretű lenne, odaadnám ezeket a vasakat egy sörért :) (vagy ha van egy Alesis nanobármid, akkor a kettőt egymás mellé rakhatod) |
|
| SC 
User pontszáma: 4 Hozzászólás: N/A | | #2594. sorszámú hozzászólás, 2010. 08. 03. 17:04 | Válasz erre |
Lenne még egy kérdésem: Valaki nem tudja hogyan lehetne kivitelezni hogy a focusrite saffire pro 24-et belevarázsoljam egy rack szekrénybe? Van hozzá valami kiegészítő vagy vmi, mert fél rackes kivitelű. |
|